Segueix-nos

Subscriu-te a la newsletter!

GO UP
Image Alt

Bot

Descobreix Bot

Bot està situat al centre de la comarca. Limita al nord amb Batea; al nord-est amb Gandesa; a l'oest amb Caseres, al sud amb Horta de Sant Joan i al sud-est amb Prat de Comte.

Orogràficament, Bot està ubicat entre l’altiplà central de la Terra Alta i el massís del Parc Natural dels Ports, la qual cosa fa que el municipi quedi enclotat respecte als seus veïns. Destaquen les muntanyes conegudes amb el nom de “les Agulles de Bot”, i el turó on s’ubica l’ermita de Sant Josep, des d’on hi ha una bona panoràmica del municipi i el seu entorn. A la vora del poble també hi trobarem el riu Canaletes, que ens deixa racons espectaculars, com les Olles de Baubo, ja al terme d’Horta.

Economia i turisme

És un poble bàsicament agrícola, que es concentra amb la producció de raïm i l’elaboració de vins de qualitat amb el segell de la DO Terra Alta.

És l’únic municipi de la comarca en que la Via Verda de la Vall de Zafán passa al costat del seu nucli urbà. Per tant, és un bon punt per allotjar-se i informar-se de les diferents empreses que ofereixen lloguers de bicicletes.

Les Dades

Població
554 habitants
Gentilici
botenca, botenc.
Altitud
286m
Superfície (km2)
39,9 km2

Més informació sobre els municipis limítrofs: Batea, Gandesa, Caseres, Horta de Sant Joan i Prat de Comte.

Rutes destacades