Segueix-nos

Subscriu-te a la newsletter!

GO UP
Image Alt

Corbera d’Ebre

Descobreix Corbera d'Ebre

Corbera d'Ebre, està situat a l'extrem est de la Terra Alta, limitant amb la Ribera d'Ebre per l'est, la Fatarella al nord, al nord-oest amb Vilalba dels Arcs i a l'oest amb Gandesa.

Apunts de la Batalla de l’Ebre

Sense cap mena de dubte, Corbera és visiblement el poble més afectat per la Batalla de l’Ebre. De fet, part del poble va quedar en ruïnes pel bombardeig i artilleria franquista. El poble es va haver d’anar reconstruint als peus del Poble Vell, a banda i banda de la N-420. Descobriu tots els espais i les històries més íntimes amb Marcats pel 38.

Economia i turisme

Actualment, el municipi compta amb cellers inscrits a la DO Terra Alta, com Celler Frisach, Jordi Miró o la Cooperativa Agrícola.

El Poble Vell està declarat com a bé d’interès cultural des del 1992, com a lloc històric, per la Generalitat de Catalunya. El lloc s’ha museïtzat, i fins i tot, podeu trobar exposicions o esdeveniments a l’antiga església.

Altres llocs d’interès són el centre d’interpretació “115 dies” dedicat a la Batalla de l’Ebre, altres espais de la Batalla de l’Ebre i diverses activitats de senderisme que ens poden dur a la Serra de Cavalls i l’Ermita de Santa Madrona.

Les Dades

Població
1003 habitants
Gentilici
corberana, corberà.
Altitud
337m
Superfície (km2)
53,1 km2

Més informació sobre els municipis limítrofs: Gandesa, la Fatarella i Vilalba dels Arcs.

Rutes destacades