Segueix-nos

Subscriu-te a la newsletter!

GO UP
Image Alt

La Pobla de Massaluca

Descobreix la Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca és una localitat situada al nord de la comarca de la Terra Alta. El seu límit septentrional el marca el curs del riu Matarranya, afectat per la cua del pantà. És l’únic poble de la comarca que està en contacte amb el riu Ebre. Limita al nord amb l'Aragó, amb el municipi de Faió i la Ribera d’Ebre amb el municipi de Riba-roja (per Berrús); amb Vilalba dels Arcs, a l’est; amb Batea, al sud; i amb Nonasp, a l’oest.

Apunts de la Batalla de l’Ebre

La Punta del Duc, a  més de 4 km del nucli urbà de la Pobla, va formar part de la línia defensiva de l’Algars. El front entre Vilalba i la Pobla va durar fins el 30 d’octubre, quan l’exercit republicà es replegava cap Ascó i pocs dies després acabava la Batalla de l’Ebre. Vols saber-ne més, i conèixer els espais de la batalla de la Pobla de Massaluca? Descobreix les nostres activitats a la Pobla.

Economia i turisme

L’activitat econòmica majoritària del municipi és l’agricultura, on predominen els cultius de l’oliva, l’ametlla i la vinya.

El poble conserva alguns vestigis medievals. Fora del poble la Punta del Duc és considerat  bé cultural d’interès local amb vistes panoràmiques espectaculars al riu Matarranya desembocant a l’Ebre i el poble de Faió inundat.

Finalment, el càmping de la Pobla de Massaluca també és una vista interessant.

Les Dades

Població
317 habitants
Gentilici
massalucana, massalucà.
Altitud
357m
Superfície (km2)
43,4 km2

Més informació sobre els municipis limítrofs: Batea i Vilalba dels Arcs.

Rutes destacades