Segueix-nos

Subscriu-te a la newsletter!

GO UP
Marcats 38 logo

Els objectius del nostre projecte...

“Marcats pel 38” és un projecte que neix amb la idea d’aproximar la batalla de l’Ebre des d’una perspectiva social i comunitària. Poc o molt tots hem sentit històries dels combats i tots poc o molt creiem entendre el conflicte. Però entenem que en tot el que comporta una guerra hem deixat d’explicar una part de la història, per nosaltres una part molt important, que és la d’aquells protagonistes els quals històricament no han estat posats en el pedestal històric que s’han merescut. Els iaios, iaies, pares, mares, cosins,... que van viure a portes de les trinxeres i els refugis, o bé d’altres que van marxar a zones de rereguarda. Tots i cadascun d’ells van haver de sobreviure com podien. Volem posar el focus en aquestes persones i les seves experiències, en la marca que els va deixar com a generació i que indirectament ha influït en les generacions futures, les nostres.

Relats que recorden i dignifiquen

Descobrirem i dignificarem històries a les quals hi posarem so i imatge. Històries que ens faran emocionar, però que sobretot intentaran apropar el visitant, des d’una vessant més personal, al conflicte bèl·lic.

Com ho farem?

Per a fer-ho possible i tenir els recursos necessaris el projecte consta paral·lelament de rutes guiades pels llocs més emblemàtics de la batalla, on la cultura popular ja és molt present en el discurs. També oferirem fusions de conceptes, de batalla amb altres motors turístics de la zona, com l’enoturisme i l’oleoturisme, oferint així experiències més complertes. En definitiva, “Marcats pel 38” és sinònim de lluita pel nostre patrimoni, i perquè aquest tingui l’altaveu i el lloc que es mereix.