Segueix-nos

Subscriu-te a la newsletter!

GO UP
qui som

Qui som

Sobre mi

El meu nom és Enric Ubalde Julià, habitant de Corbera d’Ebre. Tinc 30 anys, i sí, com podeu deduir, ni vaig viure la guerra ni la duresa immediata de la postguerra. Però, tot i això, puc afirmar que encara ara, la Batalla de l’Ebre i els seus vestigis són una realitat per a les noves generacions a la nostra comarca, la Terra Alta. Quasi tots hem nascut amb familiars que hi van lluitar, i quasi tots tenim històries familiars relacionades.

Però, és que encara ara, les generacions posteriors naixem i creixem directament en espais de batalla, jugant a les trinxeres i als refugis, trobant metralla i artefactes sense explotar per tots els nostres termes. Encara ara, un nen que neix avui a Corbera, o a molts altres pobles de la Terra Alta, veurà i viurà tot això.

La missió del projecte és donar veu a aquestes històries que amaguen els nostres pinars, a les històries familiars que s’han amagat a un calaix i que mereixen ser recuperades. Històricament ens mereixem entendre la duresa del conflicte i les conseqüències reals que aquest provocava, i encara provoca, al territori. Després de tants anys ja és hora de començar a parlar.