Segueix-nos

Subscriu-te a la newsletter!

GO UP

Corbera sota les bombes

Preu 20€ 2:30 H
Veure més

Corbera sota les bombes

20€ per persona

Si es pogués parlar d’un poble especialment castigat durant la Batalla de l’Ebre, no dubtaríem en anomenar Corbera d’Ebre. El poble i el seu terme van estar situats al centre de l’acció directa durant molts combats. Les seves cases en ruïna i els seus pinars, encara ara plens de metralla, expliquen el testimoni cruel del que va suposar la guerra. Corbera sota les bombes és una activitat que et descobrirà relats increïbles.

2:30 H
12+ Edat
 • Destinació
 • Sortida
  Corbera d'Ebre
 • Hora de sortida
  Per confirmar
 • Inclou
  Trajecte amb vehicle i Guia
 • Roba
  És recomanable roba còmoda i calçat esportiu
1
POBLE VELL
Comencem la ruta a la seu de “Marcats pel 38”, avinguda Casal nº10 de Corbera d’Ebre. Ens dirigim al Poble Vell de la mateixa localitat. Casc antic, situat dalt d’un turó i conegut popularment com “la Montera”. Es podria considerar que Corbera va ser de les localitats catalanes més castigades, ja que es va quedar al mig del front durant tota la batalla de l’Ebre. Fortament bombardejat per l’aviació “condor” alemanya i de l’artilleria franquista i republicana durant la major part dels dies de combat deixen l’estampa actual d’un poble destruït i que reflexa la duresa i crueltat de la guerra. Una visita que segur no deixa ningú indiferent.
2
COTA 402
Al finalitzar la visita al Poble Vell ens desplaçarem fins la “Cota 402” situada als voltants de Corbera d’Ebre. Cota que va ser lloc de comandament de la 35 divisió republicana. En els primers dies de batalla, la vista privilegiada que ofereix de Gandesa, objectiu dels atacs republicans, va esdevenir lloc immillorable d’observació de les defenses de la capital terraltina. Posteriorment quan els republicans passen a defensar-se, la cota s’atrinxera i es poden observar tots els elements dels que disposava un sistema atrinxerat. Des de casamates, refugis, diferents nius de tirador, pous d’escolta, dormitoris... Una visita imprescindible.
10.0
Superb
10.0
Valoració

Comments:

 • Àngela

  16 de novembre de 2022 at 14:47

  Una experiència molt enriquidora en la qual pots conèixer la nostra història d’una forma molt amena, clara i molt propera. L’Enric explica la història amb un entusiasme que s’encomana. Una experiència molt agradable per passar una bona estona amb la família o els amics. En definitiva, molt recomanable!!!!!

Deixa un comentari

Valoració