Segueix-nos

Subscriu-te a la newsletter!

GO UP

Corbera sota les bombes

Preu 15€ 2:30 H
Veure més

Corbera sota les bombes

15€ per persona

Si es pogués parlar d’un poble especialment castigat durant la Batalla de l’Ebre, no dubtaríem en anomenar Corbera d’Ebre. El poble i el seu terme van estar situats al centre de l’acció directa durant molts combats. Les seves cases en ruïna i els seus pinars, encara ara plens de metralla, expliquen el testimoni cruel del que va suposar la guerra. Corbera sota les bombes és una activitat que et descobrirà relats increïbles.

2:30 H
12+ Edat
 • Destinació
 • Sortida
  Corbera d'Ebre
 • Hora de sortida
  Per confirmar
 • Roba
  És recomanable roba còmoda i calçat esportiu
 • Inclòs
  Guia Turístic
  Mobilitat entre els espais
  Tiquets d'entrada als espais
 • No inclòs
  Allotjament
  Àpats
  Record de la ruta
1
POBLE VELL
Comencem la ruta a la seu de “Marcats pel 38”, avinguda Casal nº10 de Corbera d’Ebre. Ens dirigim al Poble Vell de la mateixa localitat. Casc antic, situat dalt d’un turó i conegut popularment com “la Montera”. Es podria considerar que Corbera va ser de les localitats catalanes més castigades, ja que es va quedar al mig del front durant tota la batalla de l’Ebre. Fortament bombardejat per l’aviació “condor” alemanya i de l’artilleria franquista i republicana durant la major part dels dies de combat deixen l’estampa actual d’un poble destruït i que reflexa la duresa i crueltat de la guerra. Una visita que segur no deixa ningú indiferent.
2
COTA 402
Al finalitzar la visita al Poble Vell ens desplaçarem fins la “Cota 402” situada als voltants de Corbera d’Ebre. Cota que va ser lloc de comandament de la 35 divisió republicana. En els primers dies de batalla, la vista privilegiada que ofereix de Gandesa, objectiu dels atacs republicans, va esdevenir lloc immillorable d’observació de les defenses de la capital terraltina. Posteriorment quan els republicans passen a defensar-se, la cota s’atrinxera i es poden observar tots els elements dels que disposava un sistema atrinxerat. Des de casamates, refugis, diferents nius de tirador, pous d’escolta, dormitoris... Una visita imprescindible.

Deixa un comentari

Allotjament
Àpats
Qualitat preu
Transport