Segueix-nos

Subscriu-te a la newsletter!

GO UP

Europa mira els Cucucs

Preu 15€ 3 H
Veure més

Europa mira els Cucucs

15€ per persona

A finals de setembre del 1938, davant les tensions internacionals que podien preveure l’inici proper d’un conflicte armat, els combats a l’Ebre s’intensifiquen. Es viu una de les batalles més sagnants de tota la guerra. L’orografia dels “cucucs” zona on s’estava combatent, juntament amb la climatologia van acabar d’endurir les condicions. Són, sense cap dubte, els dies més transcendentals de la Batalla de l’Ebre.

 • Destinació
 • Sortida
  Per confirmar
 • Hora de sortida
  Per confirmar
 • Roba
  Es Recomanable utilitzar roba còmoda i calçat esportiu.
 • Inclòs
  Guia Turístic
  Mobilitat entre els espais
  Tiquets d'entrada als espais
 • No inclòs
  Allotjament
  Àpats
  Record de la ruta
1
Sortida de Corbera d'Ebre
Començarem la ruta des de la seu de “Marcats pel 38”, avinguda casal nº10 de Corbera d’Ebre. Ens desplaçarem fins a la zona que popularment rep el nom dels cucucs, escenari de la 5a contraofensiva franquista.
2
Els Cucucs
Molts historiadors i testimonis de l’època consideren aquesta zona, juntament amb Pàndols, escenari dels combats més durs de tota la batalla de l’ebre i els que van causar més baixes. Situada en un indret amb una orografia especial, plena d’altures i valls permet al visitant ser conscient de la duresa dels combats i d’entendre la  resistència per part republicana. Combats també que van estar marcats per les tensions internacionals que preveien un conflicte proper. Donada la situació poc accessible que té, encara ara es poden veure les trinxeres tal i com van quedar aleshores i avui dia encara és habitual trobar vestigis de la batalla.
3
Zona Devees
Al finalitzar la visita als cucucs, tornarem per l’antic camí que anava de la Fatarella a Camposines, camí conegut popularment com el “camí dels tancs” ja que va ser utilitzat freqüentment pels tancs  republicans. Es coneix que era la ruta seleccionada pel cap d’exèrcit Manuel Tagüeña per anar fins la zona de la Gaeta per controlar les novetats diàries. Posteriorment la mateixa zona va ser fortificada i es pot veure nombrosos refugis i trinxeres.

Deixa un comentari

Allotjament
Àpats
Qualitat preu
Transport