Segueix-nos

Subscriu-te a la newsletter!

GO UP

La línia defensiva Algars

Preu 27€ 3H
Veure més

La línia defensiva Algars

27€ per persona

La línia defensiva Algars, és un dels grans misteris de la Guerra Civil espanyola. Construïda al principi de la guerra, la seva discutida participació en combat ha fomentat un gran ventall d’opinions d’historiadors reconeguts i locals. Galeries fortificades, refugis antiaeris, casamates o fortins, entre d’altres; permeten al visitant adonar-se de la magnitud d’aquestes obres. Lamentablement, moltes d’aquestes construccions van sofrir l’acció humana a la postguerra per extreure el ferro, però no deixen de ser impressionants.

 • Destinació
 • Sortida
  Corbera d'Ebre
 • Hora de sortida
  Per confirmar.
 • Roba
  Es Recomanable utilitzar roba còmoda i calçat esportiu.
 • Inclòs
  Guia Turístic
  Mobilitat entre els espais
  Tiquets d'entrada als espais
 • No inclòs
  Àpats
  Tast de vins
1
Sortida de Corbera d'Ebre
Comencem la ruta a la seu de “Marcats pel 38” avinguda Casal nº10 de Corbera d’Ebre.

2
TRINXERES DEL DUC
Ens desplacem fins al terme de la Pobla de Massaluca, en concret a les trinxeres i fortificacions de la punta del Duc. Amb unes vistes extraordinàries del riu Ebre el visitant podrà observar unes de les trinxeres més ben conservades de tot el nostre territori.
 

3
FORT D'EN BLARIO
Seguidament ens dirigim fins al terme de Batea, però molt proper a la població de la Pobla de Massaluca, per visitar el Fort d’en Blario, espai històric que consta d’una galeria fortificada, aquesta possibilitava l’ús d’una bateria d’artillera que donava cobertura als complexos defensius de Batea, Maella i la Pobla. Es pot observar com s’hi va utilitzar en la seva construcció rails del ferrocarril.
 

4
FORTS DEL COLLET
Continuarem la ruta fins arribar als forts del Collet, de construcció similar al fort d’en Blario, però amb més elements com un refugi de personal i un petit safareig que oferia vàries funcionalitats. És curiós veure la complexitat d’aquests espais i el ben organitzats que estaven. Encara avui és possible veure els trossos de ferro, o fils d’alambrada que surten de les parets i que possibilitaven una estructura més sòlida i resistent.  
 

5
FORT D'EN MILET
I finalitzarem la ruta al terme de Caseres visitant el Fort d’en Milet. Es podria considerar que és el complex amb millor estat de conservació. Tot i que també consta de similituds amb els altres forts, aquest també consta d’una casamata de correcció de tir força interessant. En tot el complex s’hi pot observar “graffitis” dels responsables de la seva construcció. Tanmateix és de destacar la seva gran panoràmica del front i el seu refugi antiaeri.
 

Deixa un comentari

Valoració